Пристрій для дозування та фасування суміші сипких продуктів (Патент на винахід № 123215) - Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Деренівська, Анастасія Василівна; Сокол, Андрій Володимирович (My University, 2021)
Винахід належить до харчової промисловості, а саме стосується дозувально-фасувальних пристроїв пакувального обладнання. Може бути використаний для технологічного процесу пакування на підприємствах харчової, фармацевтичної й інших галузях промисловості. Пристрій для дозування та фасування комбінованих за складом сипких продуктів складається з бункера, привідного валу, рухомого диска з верхніми частинами мірних стаканчиків, розвантажувального механізму, нижніх частин мірних стаканчиків, які з'єднані із пристроєм регулювання об'єму дози. The invention relates to the food industry, namely to dosing and packaging packaging equipment devices. Can be used for technological process packing at the enterprises of food, pharmaceutical and other branches of the industry. The device for dosing and packaging of the combined composition of bulk products consists of hopper, drive shaft, movable disk with the tops of measuring cups, unloading mechanism, the lower parts of the measuring cups, which are connected to the device dose adjustment.
Keywords: дозатор; фасування; бункер; стаканчик; сипка продукція; dispenser; packing; hopper; cup; bulk products; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки