Використання порошків дегідратованих грибів Cordyceps militaris у технології функціональних десертів з підвищеною антиоксидантною активністю - Бахлукова, Ксенія Вікторівна; Заславський, Олександр Маркович; Кузьмін, Антон Олегович; Кузьмін, Олег Володимирович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Литовченко, Олександр Михайлович (My University, 2025)
У роботі обґрунтовано доцільність використання дегідратованих грибів Cordyceps militaris у технології функціональних десертів як джерела біоактивних сполук з антиоксидантними та адаптогенними властивостями. Показано, що включення продуктів переробки кордицепсу до рецептур десертів підвищує їх біологічну цінність і функціональну спрямованість за умови збереження належних органолептичних показників.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; функціональний десерт; грибний порошок; functional dessert; Cordyceps militaris; mushroom powder