Рубанка, Катерина ВолодимирівнаТерлецька, Віта АльбертівнаБобель (Зінченко), Інна МиколаївнаБіла, Галина Миколаївна2014-11-052014-11-052014Дослідження процесу екстракції макроелементів при виробництві продуктів на основі чаю зеленого / К. В. Рубанка, В. А. Терлецька, І. М. Зінченко, Г. М. Біла // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2014. – № 1, Т. 20. – С. 228-233.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18053В статті досліджено якість чаю зеленого та вплив різних технологічних параметрів (температури, тривалості екстрагування, співвідношення компонентів системи) на перехід макроелементів та екстрактивних речовин в екстрагент. Встановлено та обґрунтовано вибір оптимальних умов виробництва чайного екстракту з високим вмістом екстрактивних речовин в т.ч. мікроелементів. This paper describes the study of the effect of various technological parameters (temperature, duration of the extraction process and the ratio of the components of the system) to shift macroelements and extractives in the extract. It was established and justified the choice of optimal conditions for the production of tea concentrate with a high content of macronutrients.uk-UKекстрагуваннячайний концентратмакроелементичай зеленийекстрактивні речовиниextractiontea concentratemacroelementsgreen teaextractivesкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження процесу екстракції макроелементів при виробництві продуктів на основі чаю зеленогоArticle