Дослідження процесу екстракції макроелементів при виробництві продуктів на основі чаю зеленого - Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Біла, Галина Миколаївна (My University, 2014)
В статті досліджено якість чаю зеленого та вплив різних технологічних параметрів (температури, тривалості екстрагування, співвідношення компонентів системи) на перехід макроелементів та екстрактивних речовин в екстрагент. Встановлено та обґрунтовано вибір оптимальних умов виробництва чайного екстракту з високим вмістом екстрактивних речовин в т.ч. мікроелементів. This paper describes the study of the effect of various technological parameters (temperature, duration of the extraction process and the ratio of the components of the system) to shift macroelements and extractives in the extract. It was established and justified the choice of optimal conditions for the production of tea concentrate with a high content of macronutrients.
Keywords: екстрагування; чайний концентрат; макроелементи; чай зелений; екстрактивні речовини; extraction; tea concentrate; macroelements; green tea; extractives; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів