Спосіб виробництва альбумінної маси із підсирної сироватки (Патент на корисну модель № 83993) - Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Хижняк, Наталія Олександрівна; Кушнір, Таїсія Володимирівна (My University, 2013)
Спосіб виробництва альбумінної маси, яка передбачає приймання молочної сироватки, охолодження, резервування, підігрів, внесення кислої сироватки, теплову обробку суміші, охолодження, самопресування згустку, фасування, зберігання, причому перед тепловою обробкою в молочну сироватку вноситься харчова добавка "Колаген pro 4402", в кількості 0,40…0,49 % до маси сировини, причому попередньо добавку розчиняють у частині сироватки при співвідношенні добавка:сироватка 1:12-1:13, перемішують і підігрівають до температури (60…65)°С. Method of manufacturing albuminnoyi mass, which implies acceptance whey, cooling, redundancy, heating, making sour whey, cooked mixture cool samopresuvannya bunch, packaging, storage, and before heat treatment in whey brought food additive "Collagen pro 4402" in an amount of 0.40...0.49% by weight of raw and pre-additive dissolved in serum at a ratio of additive:serum 1:12-1:13, mixed and heated to a temperature (60 ... 65) ° C.
Keywords: альбумінна маса; albuminna weight; харчова добавка; food additive; колаген pro 4402; collagen pro 4402; молочна сироватка; whey; кафедра технології молока і молочних продуктів