Генетичні особливості процесів загоєння ран шкіри у трансгенних мишей лінії FVB K14sIGFl зі стрептозотоцин-індукованим цукровим діабетом - Бугера, Анна (My University, 2014)
Виявлено, що основною причиною незагоєння ран у хворих на цукровий діабет є недостатня кількість кровоносних судин та їх пошкодження. Дія IGF-1 може вплинути на міграцію кератиноцитів через/ або антіогенез в рані. Revealed that the main reason nezahoyennya wounds in patients with diabetes mellitus is an insufficient number of blood vessels and damage. Effects of IGF-1 may affect the migration of keratinocytes through / or antiohenez in the wound.
Keywords: трансгенні миші лінії FVB K14sIGFl; стрептозотоцин-індукований цукровий діабет; процеси загоєння ран; processes of wound healing; transgenic mouse line FVB K14sIGFl; streptozotocin-induced diabetes