Термодинамічна оптимізація теплотехнологічних систем - Самійленко, Сергій Миколайович; Грищенко, Роман Володимирович; Кривошеєв, Максим Олександрович (My University, 2025)
Оптимізація є найскладнішим, але водночас і найефективнішим способом досягнення найкращих енергетичних та економічних характеристик сучасних теплотехнологічних систем. Результат оптимізації та затрачені ресурси значною мірою залежать від інструментів, які використовує фахівець, тому важливо, щоб ці інструменти були простими, зрозумілими та швидкими. Метою цього дослідження є розробка науково обґрунтованих принципів оптимізації теплотехнологічних систем.
Keywords: кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; ентропійна оптимізація; термодинамічний аналіз; ефективність теплових систем; тепловий процес; entropic optimization; thermodynamic analysis; efficiency of thermal systems; thermal process