Збалансованість згущених молочних консервів - Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Савченко, Олександр Аркадійович (продовольча індустрія АПК, 2012)
Методом рідинної хроматографії визначено вуглеводний склад згущених молочних консервів з цуром і плодово-ягідними сиропами. Враховуючи глікемічність розроблених продуктів, доведена доцільність часткової замінн молочної сировини на рослинну.
Keywords: згущені молочні консерви з цукром; сгущенные молочные консервы с сахаром; condensed canned milk with sugar; плодово-ягідні сиропи; плодово-ягодные сиропы; fruit syrups; хроматографія; хроматография; chromatography; глікемічний індекс; гликемический индекс; glycemic index; глікемічне навантаження; гликемическая нагрузка; glycemic load; кафедра технології молока і молочних продуктів