Основні математичні поняття і факти - Олешко, Тамара Іванівна; Мазур, Костянтин Іванович; Мазур, Олег Костянтинович; Мазур, Олеся Костянтинівна (My University, 2004)
Посібник написано відповідно до програми з математики для вступників до вищих навчальних навчальних закладів. Він містить програму з математики та докладні відповідні на теоретичні запитання розділу 1 «Основні математичні поняття і факти» та розділу 2 «Основні формули і теореми» цієї програми, а також розв’язання прикладів, вправ і задач згідно з її розділом 3 «Формування основних умінь і навичок». Окремо подаються контрольні запитання з курсу алгебри, початку аналізу та геометрії, зразки екзаменаційних білетів усних іспитів, варіантів співбесід та білетів тестування знань з математики, вибрані конкурсні задачі, які пропонувалися на вступних випробуваннях у провідних вищих навчальних закладах України, довідковий матеріал з математики.
Keywords: основні теореми та формули; basic theorems and formulas; основні поняття і факти; алгебра (математика); початки аналізу; геометрія; співвідношення; задачі; basic concepts and facts; algebra (mathematics); beginnings of analysis; geometry; correlations; tasks; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.