Еритритол як фактор формування текстурних і термостійких властивостей морозива на основі демінералізованої сироватки - Басс, Оксана Олександрівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2025)
Використання еритритолу як замінника цукру білого кристалічного у складі морозива сироваткового на основі сумішей ферментованих та неферментованих дозволяє покращити технологічні властивості сумішей, органолептичні показники продукту та здатність до опору танення. Подальші наукові дослідження спрямовані на детальне вивчення впливу вмісту еритритолу на якісні показники морозива загартованого у процесі зберігання. The use of erythritol as a substitute for white crystalline sugar in whey ice cream based on fermented and unfermented mixtures allows improving the technological properties of the mixtures, organoleptic characteristics of the product and the ability to resist melting. Further scientific research is aimed at a detailed study of the influence of erythritol content on the quality indicators of hardened ice cream during storage.
Keywords: морозиво; сироватка молочна; еритритол; кафедра технології молока і молочних продуктів; ice cream; whey; erythritol