Білик, Олена АнатоліївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаБондаренко, Юлія Вікторівна2024-11-182024Білик, О. А. Використання комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість КСБ» у технології хлібців висівкових / О. А. Білик, О. В. Кочубей-Литвиненко, Ю. В. Бондаренко // Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 140-річчю НУХТ, 21 травня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 77.https://orcid.org/0000-0003-0712-448Xhttps://orcid.org/0000-0002-3781-5604https://orcid.org/0000-0003-3606-1254https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45821Для розширення асортименту хлібобулочних виробів для людей старших вікових груп в НУХТ розроблено комплексний хлібопекарський поліпшувач «Свіжість КСБ» для подовження терміну споживання хлібців висівкових. За комплексним показником якості встановлено оптимальне дозування КХП «Свіжість КСБ» – 1,5 % до маси борошна. Встановили, що КХП «Свіжість КСБ» сприяє покращанню збереження виробами свіжості та підвищення їх харчової цінності.To expand the range of bakery products for the elderly, NUFT has developed a complex bakery improver “ Svizhist of KSB” to extend the shelf life of bran bread. According to the complex quality indicator, the optimal dosage of the “ Svizhist KSB” was determined to be 1.5% by weight of flour. It was found that “ Svizhist KSB” helps to improve the freshness of products and increase their nutritional value.ukхлібчерствінняхлібопекарський поліпшувачм’якушкакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівbreadstalingbaking improvercrumbВикористання комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість КСБ» у технології хлібців висівковихThesis