Шеманська, Євгенія ІванівнаРадзієвська, Ірина ГіронтіївнаМанк, Валерій ВеніаміновичЛевчук, Ірина Володимирівна2015-05-142015-05-142014Виробництво спредів збалансованого складу на вершково-рослинній жировій основі / Є. І. Шеманськая, І. Г. Радзієвська, В. В. Манк, І. В. Левчук // Масложировой комплекс. - № 3 (46). – С. 35-37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20379В статті проаналізовані питання споживання та метаболізму жирів, співвідношення окремих жирних кислот у харчовому раціоні. Науково обґрунтована технологія виробництва спредів збалансованого жирнокислотного складу. Розроблені рецептури рослинно-вершкових спредів на основі вершкового масла, кокосової та ріпакової олій, в яких співвідношення між ліноленовою та лінолевою кислотами становить 1:4. The article analyzes the questions of consumption and fat metabolism, the ratio of the corresponding fatty acids in the diet. Scientifically grounded technology of spreads balanced fatty acid composition . The developed formulations of plant- based cream spreads butter, coconut and rapeseed oils , which ratio between linolenic and linoleic acid is 1: 4.otherкупажовані жирові основиспредиессенціальні жирні кислотижирнокислотний складбіологічна цінністьblended fat-basedspreadsessential fatty acidsfatty acid compositionbiological valueкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВиробництво спредів збалансованого складу на вершково-рослинній жировій основіArticle