Українець, Анатолій ІвановичШиян, Петро ЛеонідовичСосницький, Віталій Володимирович2012-07-052012-07-052006Українець, А. І. Перспективні напрямки енергозбереження в спиртовому виробництві / А. І. Українець, П. Л. Шиян, В. В. Сосницький // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 4. - С. 4-12.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2053Розглянуті пріоритетні напрямки зниження енерговитрат у спиртовому виробництві, зокрема впровадження технології низькотемпературної водно-теплової обробки крохмалевмісної сировини з використанням концентрованих ферментних препаратів (ФП) селективної дії та енергетичної модернізації брагоректифікаційних установок.Priority directions of decrease in power inputs in spirit manufacture, in particular introduction of technology low-temperature water-thermal processing of carbohydrates content raw material with use of the concentrated ferment preparations of selective action and power modernization of distilleries are considered.otherкрохмалевмісна сировинанизькотемпературна термоферментативна обробкаконцентровані ферментні препаратибрагоректифікаційна установкаcarbohydrates content raw materiallow-temperature thermofermentative processingconcentrated fermental preparationsdistilleriesкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПерспективні напрямки енергозбереження в спиртовому виробництвіArticle