Ліричний герой – друге ліричне «я» автора - Гуляк, А. Б.; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2013)
Ліричний спосіб художнього показу може передати все багатство, всю складність і суперечливість внутрішнього світу людини. Поет-лірик розкриває насамперед свій світ, але завжди співвідносить виливи власних, індивідуальних переживань, настроїв, роздумів з настроями близьких йому за світоглядом, переконаннями, ставленням до життя людей. The lyrical way of artistic showing may transform the entire diversity, complexity and contradictories of a man’s internal world. The lyric poet, first of all, reveals one’s own world, yet always correlates the emanation of one’s own moods, reflections and experiences with the intentions of people whose worldview, thoughts, and attitudes to human life are similar to those poet’s.
Keywords: лірика; поет; майстерність; внутрішній світ; ліричний герой; lyrics; poet; mastery; internal world; speaker of a poem; кафедра гуманітарних дисциплін