Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаПетруша, Оксана ОлександрівнаЯсюченко, Олександр СергійовичДрозд, Наталія Володимирівна2018-05-142018-05-142015Дослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошків / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, О. С. Ясюченко, Н. В. Дрозд // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2015. – № 3/10 (75). – С. 26-30.1729-3774https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27426У статті представлено результати дослідження технологічних властивостей порошків з капусти, отриманих за температур 50 та 70 С, методом сушіння зі змішаним теплопідведенням, та порошку зі шпинату та бананів, що отримані низькотемпературним сушінням. Визначено їх дисперсність, регідратаційну, жироутримуючу, емульгуючу здатності. Застосовано загальноприйняті методи досліджень, зокрема, метод ІЧ-спектрометрії. The paper presents the results of the study of the technological properties of cabbage powders obtained at temperatures of 50 and 70 ° C, by the method of drying with mixed heat transfer, and the powder of spinach and bananas obtained by low temperature drying. Their dispersion, rehydration, fat-retaining, emulsifying ability are determined. Approved methods of research, in particular, the method of IR spectrometry.овочеві порошкипорошок з бананівдисперсністьрегідратаціяжироутримуюча здатністьемульгуюча здатністьvegetable powdersbanana powderdispersionrehydrationfat-free abilityemulsifying abilityкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїДослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошківArticle