Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаПетруша, Оксана ОлександрівнаЯсюченко, Олександр СергійовичДрозд, Наталія Володимирівна2018-05-142018-05-142015Дослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошків / О. В. Нєміріч, О. О. Петруша, О. С. Ясюченко, Н. В. Дрозд // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2015. – № 3/10 (75). – С. 26-30.1729-3774https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27426У статті представлено результати дослідження технологічних властивостей порошків з капусти, отриманих за температур 50 та 70 С, методом сушіння зі змішаним теплопідведенням, та порошку зі шпинату та бананів, що отримані низькотемпературним сушінням. Визначено їх дисперсність, регідратаційну, жироутримуючу, емульгуючу здатності. Застосовано загальноприйняті методи досліджень, зокрема, метод ІЧ-спектрометрії. The paper presents the results of the study of the technological properties of cabbage powders obtained at temperatures of 50 and 70 ° C, by the method of drying with mixed heat transfer, and the powder of spinach and bananas obtained by low temperature drying. Their dispersion, rehydration, fat-retaining, emulsifying ability are determined. Approved methods of research, in particular, the method of IR spectrometry.овочеві порошкипорошок з бананівдисперсністьрегідратаціяжироутримуюча здатністьемульгуюча здатністьvegetable powdersbanana powderdispersionrehydrationfat-free abilityemulsifying abilityкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїДослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошківArticle