Спосіб одержання дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 70735) - Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Решетняк, Людмила Расуловна; Решетняк, Ірина Сергіївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна (My University, 2004)
Спосіб одержання дифузійного соку, що включає подрібнення буряку на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і періодичне введення дезінфектанту в апарат, який відрізняється тим, що в якості дезінфектанту використовуються кормові антибіотики в кількості 2 – 3 кг/100т перероблених буряків. Method of receipt of diffusive juice which includes growing shallow, extraction of saccharose from the sugar-beet shaving by water and periodic introduction of disinfectant to the extractor, which differs that as a disinfectant forage antibiotics used are in an amount 2 – 3 kg/100 tons the done beet.
Keywords: цукроза; saccharose; екстрагування; extracting; бурякова стружка; sugar-beet shaving; дифузійний сік; diffusion juice; мікробіологічні процеси; microbiological processes; дезінфектант; mean of disinfection; сахароза; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води