Сімахіна, Галина ОлександрівнаСолодко, Лілія Миколаївна2015-02-262015-02-262014Сімахіна, Г. О. Дослідження надземної частини буряків як джерела харчового протеїну / Г. О. Сімахіна, Л. M. Солодко // Наукові праці НУХТ. – 2014. – Т. 20, № 3. – С. 206-213.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19571У статті наведено результати експериментальних досліджень білкового складу надземної частини буряків і показано перспективи її використання як джерела харчового протеїну. The article represents the results of experimental researches on amino-acid compound of overground part of beets and shows the perspectives of its usage as a source of food protein. The fractional composition of proteins has been studied. It has been elucidated that such proteins contain mostly water-soluble and salt-soluble factions. This characteristic promotes their better balance on amino-acid compound.otherцукровий буряккормовий бурякстоловий бурякбілкипротеолітичні ферментиsugar beetforage beetred beet proteinsproteolythic enzymesfractioningкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження надземної частини буряків як джерела харчового протеїнуArticle