Ніценко, Віталій Сергійович2021-03-242021-03-242015Ніценко, В. С. Методологія дослідження функціонування вертикально-інтегрованих структур агропродовольчої сфери / В. С. Ніценко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 60–70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33061У статті розглянуто основні галузі агропромислового комплексу та агропродовольчої сфери, визначено їх спільні й відмінні ознаки. За результатами дослідження доведено, що інтеграцію в агропромисловому комплексі потрібно розглядати на мікро-, мезо- та макрорівнях. На основі проведених досліджень побудовано рівні вертикальної інтеграції в агропромисловому комплексі, до якихвходять нижній, передсередній, середній, високий, повний; кожний наступний (вищий) рівень містить нижні. Розроблено схему взаємозв’язків у рамках вертикальної інтеграції, де інтегратором виступає переробне підприємство агропродовольчої сфери. Порівняно ефективність виробництва у вертикальноінтегрованому й неінтегрованих підприємствах.otherагропродовольча сфераагропромисловий комплексagro-food sphereagro-industrial complexвертикально-інтегровані структуриvertically integrated structuresМетодологія дослідження функціонування вертикально-інтегрованих структур агропродовольчої сфериArticle