Ресурсозбереження в харчовій промисловості - Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій Олексійович (My University, 2022)
Природний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.

The natural agro-industrial potential of Ukraine and the proper mastery of non-traditional and renewable energy sources are the main factor in increasing the level of energy security and impact on the environment of the state. In the fuel and energy complex, the role of non-traditional energy sources, which are created on the raw material base of the agro-industrial complex, is expected to grow. In the future, Ukraine will be able to provide the social sphere and the main sectors of the economy with energy from renewable raw materials.
Keywords: енергоефективні технології; харчова промисловість; вторинна сировина; energy efficient technologies; food industry; secondary raw materials; кафедра електропостачання і енергоменеджменту