Пустовойтенко, В. В.Серьогін, Олександр ОлександровичКисельов, В. Б.Сегай, Олександр МихайловичОсьмак, Олексій Олексійович2024-10-292024-10-292022Енергоефективні технології в харчовій промисловості : підручник / В. Пустовойтенко, О. Серьогін, В. Кисельов, О. Сегай, О. Осьмак. – Херсон : ОЛДІ-плюс, 2022. – С. 11–32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45194Природний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.The natural agro-industrial potential of Ukraine and the proper mastery of non-traditional and renewable energy sources are the main factor in increasing the level of energy security and impact on the environment of the state. In the fuel and energy complex, the role of non-traditional energy sources, which are created on the raw material base of the agro-industrial complex, is expected to grow. In the future, Ukraine will be able to provide the social sphere and the main sectors of the economy with energy from renewable raw materials.ukенергоефективні технологіїхарчова промисловістьвторинна сировинаenergy efficient technologiesfood industrysecondary raw materialsкафедра електропостачання і енергоменеджментуЕнергоефективні технології в харчовій промисловостіBook chapterhttps://orcid.org/0000-0002-6066-6555https://orcid.org/0000-0003-0238-2922