Спосіб виробництва молочно-білкового продукту (Патент на винахід № 117419) - Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Дем'янів, Ірина Юріївна (My University, 2018)
Винахід стосується способу виробництва молочно-білкового продукту, що включає попередній підігрів молока та коагулянта, коагуляцію білків молока з наступним видаленням молочної сироватки, причому як коагулянт використовують дисперговані плоди обліпихи з рН 2,6-2,7 в кількості 5-9 % до маси молока, процес коагуляції білків молока здійснюють за температури 63-67 °C протягом 3-5 хв, а видалення молочної сироватки проводять після утворення білково-ягідної основи.
Keywords: молоко; обліпиха; коагуляція; диспергація; кафедра технології молока і молочних продуктів