Харчування як основний чинник збереження стану здоров’я та життєзабезпечення організму людини - Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2018)
У статті розглянуто основні проблеми, пов’язані з місцем і роллю здорового харчування у поліпшенні стану здоров’я людей різного віку та професії. Зазначено, що в останні роки на світовому ринку нових технологій і харчових продуктів визначилася тенденція до збільшення кількості якісно нових продуктів, призначених для запогігання різним захворюванням, зміцнення захисних сил організму, зниження ризику впливу токсичних сполук і несприятливих економічних чинників. Автори статті послідовно обґрунтовують актуальну для науковців та споживачів потребу — засвоїти і впровадити в харчову промисловість України нові підходи й нові світові тенденції до створення продуктів, що їх сьогодні називають по-різному (оздоровчими, функціональними, спеціальними). Та, незважаючи на терміни, сутність таких продуктів одна — захист організму людини від несприятливих чинників довкілля, поліпшення стану здоров’я, підвищення адаптаційних можливостей, подовження тривалості життя.
Keywords: харчування, здоров’я; функціональні продукти; functional products; functional products; геронтологія; якість життя; quality of life; gerontology; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра іноземних мов професійного спрямування