Гулий, Іван СтепановичШиян, Петро ЛеонідовичЦиганков, Петро СеменовичКисла, Любов ВасилівнаДомарецький, Віталій АфанасійовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаКоролюк, Костянтин ЄвгенійовичЛопато, Т. В.Артюхов, Володимир Якович2012-07-042012-07-041999Інтенсифікація процесу приготування спиртової бражки при низькотемпературному розварюванні замісів з жита / І. С. Гулий, П. Л. Шиян, П. Циганков, Л. Кисла, В. О. Домарецький, Т. Мудрак, К. Королюк, Т. Лопато, В. Я. Артюхов // Харчова і переробна промисловість. - 1999. - № 11-12. - С. 20-21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1985Для зниження собівартості спирту доцільно переробляти дешевшу за пшеницю сировину – жито. Але при його переробці виникають деякі труднощі, пов,язані з підвищеною в,язкістю зернових замісів. В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) досліджено вплив целюлолітичних ферментів на технологічні та реологічні властивості сусла під час низькотемпературного розварювання жита.otherв'язкість суслацелюлолітичні ферментикомплексні ферментні препаратигідролізviscosity of distillery mashesceluloze enzymescomplex fermental preparationshydrolysisкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваІнтенсифікація процесу приготування спиртової бражки при низькотемпературному розварюванні замісів з житаArticle