Інтенсифікація процесу приготування спиртової бражки при низькотемпературному розварюванні замісів з жита - Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Кисла, Любов Василівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Королюк, Костянтин Євгенійович; Лопато, Т. В.; Артюхов, Володимир Якович (My University, 1999)
Для зниження собівартості спирту доцільно переробляти дешевшу за пшеницю сировину – жито. Але при його переробці виникають деякі труднощі, пов,язані з підвищеною в,язкістю зернових замісів. В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) досліджено вплив целюлолітичних ферментів на технологічні та реологічні властивості сусла під час низькотемпературного розварювання жита.
Keywords: жито; целюлолітичні ферменти; заміс; реологічні властивості сусла; rye; celuloze enzymes; rheological properties of wort; batch; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства