Some kind of dead-end ultrafiltration modules for food industries - Pashchenko, Bohdan; Shtefan, Yevgenii (My University, 2015)
Показано, що мембранні процеси дедалі ширше застосовуються в харчовій промисловості як засіб розділення або концентрування хімічних чи біологічних речовин. Серед різних типів сепараторів модулі з порожнистих волокон широко використовуються для таких різних застосувань, як молочна сироватка, штучні нирки, очищення води тощо. Завдяки своїй трубчастій геометрії порожнисті волокна можна використовувати для потоку зсередини назовні або ззовні всередину. Впровадження цих технологій у харчову промисловість України є важливим кроком на шляху до економічної незалежності та заможного життя.

It is shown, that the membrane processes are being more and more widely used in food industry as a means for separating or concentrating chemical or biological substances. Among the different types of separators, hollow-fiber modules are commonly used for applications as different as a milk whey, artificial kidneys, water clarification, etc. Because of their tubular geometry, hollow fibers can be used for inside-out or outside-in flow. Implementation of these technologies in the food industry of Ukraine is an important step on the road to economic independence and wellbeing life.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; dead-end ultrafiltration modules; ultrafiltration modules; харчова промисловість; food industries; модулі тупикової ультрафільтрації; модулі ультрафільтрації; кафедра експертизи харчових продуктів