Чебаненко (Омельченко), Христина ВолодимирівнаПолумбрик, Максим Олегович2014-12-232014-12-232014Омельченко, Х. В. Ферум у забезпеченні здорового харчування та подоланні залізодефіцитних тенденцій / Х. Омельченко, М. Полумбрик // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 321-322.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19290Ферум (Fe) — «будівельник гемоглобіну», котрий необхідний для життєдіяльності як рослинного, так і тваринного організму. Ферум накопичується в печінці, селезінці та кістковому мозку у вигляді білка феритину, який сприяє утворенню гемоглобіну в міру необхідності. Низький рівень феритину в крові вказує на наявний дефіцит заліза. Iron (Fe) - «builder hemoglobin", which is necessary for life as vegetable and animal body. Iron accumulates in the liver, spleen and bone marrow as ferritin protein that promotes the formation of hemoglobin as needed. Low levels of ferritin in the blood indicates an existing iron deficiency.uk-UKздорове харчуваннятваринні організмигемоглобінhealthy eatinganimal organismshemoglobinкафедра екології та екоменеджментукафедра харчової хіміїФерум у забезпеченні здорового харчування та подоланні залізодефіцитних тенденційOther