Ферум у забезпеченні здорового харчування та подоланні залізодефіцитних тенденцій - Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович (My University, 2014)
Ферум (Fe) — «будівельник гемоглобіну», котрий необхідний для життєдіяльності як рослинного, так і тваринного організму. Ферум накопичується в печінці, селезінці та кістковому мозку у вигляді білка феритину, який сприяє утворенню гемоглобіну в міру необхідності. Низький рівень феритину в крові вказує на наявний дефіцит заліза. Iron (Fe) - «builder hemoglobin", which is necessary for life as vegetable and animal body. Iron accumulates in the liver, spleen and bone marrow as ferritin protein that promotes the formation of hemoglobin as needed. Low levels of ferritin in the blood indicates an existing iron deficiency.
Keywords: здорове харчування; тваринні організми; гемоглобін; healthy eating; animal organisms; hemoglobin; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра харчової хімії