Використання глауконіта для адсорбції домішок із сортівок - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Зоткіна, Лариса Василівна (My University, 2011)
Установлено покомпонентну вибіркову спроможність глауконіту відносно домішок сортівки і визначено технологічні параметри адсорбції альдегідів, естерів, вищих спиртів, ацетону, метилкетону, оцтової кислоти природним мінералом. Обгрунтовано механізм адсорбції домішок із бортівок глауконітом. Given by selective component relative ability glauconite sortovki impurities and process parameters determined adsorption of aldehydes, esters, higher alcohols, acetone, methyl ketone, acetic acid, a natural mineral. The mechanism of adsorption of impurities from sortivok glauconite.
Keywords: глауконіт; сортівка; механізм адсорбції; glauconite; sorting; mechanism of adsorption; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв