Гончаренко, Борис МиколайовичЛаданюк, Анатолій Петрович2015-09-212015-09-212014Гончаренко, Б. М. Автоматизація виробничих процесів харчових технологій : підручник / Б. М. Гончаренко, А. П. Ладанюк. – К. : НУХТ, 2014. – 530 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21631Наведені методи лінійної теорії автоматичного регулювання (ТАР) та сучасної теорії автоматичного керування (ТАК), які застосовуються при розробленні систем автоматизації технологічних процесів харчових виробництв.Розглянуті методи вимірювань технологічних параметрів та забезпечення їхньої точності. Наведені бібліографічні посилання відображають основні напрямки і методи, які використовуються останнім часом при розробленні сучасних автоматизованих систем керування та при синтезі відповідних керувальних діянь. Bringing the methods of linear control theory (LCT) and modern control theory (MCT), which are used in the development of process automation systems of food production. The methods of measurement of process parameters and to ensure their accuracy. These bibliographic references reflect the basic directions and methods used in recent years in the development of modern automated control systems and the synthesis of the corresponding control actionsтеорія автоматичного регулюваннякеруванняоб’єктсистемний аналізсинтез керуваннялінійність-нелінійністьматематична модельпередавальна функціяалгоритм керуванняоптимізаціякритерійстійкістьякістьtheory of automatic regulationcontrolobjectsystem analysissynthesis controllinearitynonlinearitymathematical modeltransfer functioncontrol algorithmoptimization criterionstabilityqualityкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаАвтоматизація виробничих процесів харчових технологій