Сороколіт, Микола ІвановичКропивницька, Ірина ОлексіївнаГулий, Іван СтепановичБобрівник, Леонід Дем'яновичКарпович, Микола СергійовичТаран, Віталій МихайловичДонченко, Людмила ВолодимирівнаГнатенко, А. М.2013-08-072013-08-071994Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ / В. М. Таран, І. С.Гулий, М. С. Карпович, М. І. Сороколіт, І. О. Кропивницька, Л. В. Донченко, Л. Д. Бобрівник, А. М. Гнатенко // Цукор України. – 1994. - №2. - С. 22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9356Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.otherпектингідролізмінеральні кислотипектинpectinhydrolysismineral acidsкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВиробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТArticle