Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ - Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М. (My University, 1994)
Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.
Keywords: пектин; гідроліз; мінеральні кислоти; пектин; pectin; hydrolysis; mineral acids; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв