До розрахунку витрат енергії на процес замішування тіста - Анісімов, Андрій; Ільчук, Михайло; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна (My University, 2018)
Останні теоретичні та експериментальні дослідження процесу замішування пшеничного тіста доводять необхідність внесення змін в методику розрахунку витрат енергії на процес замішування, виключення формального підходу до даного процесу та врахування витрат енергії на структурні перетворення, які є визначальними з точки зору і витрат енергії і якості тістового напівфабрикату.Recent theoretical and experimental studies of the process of mixing wheat dough prove the need to introduce changes in the methodology for calculating energy costs for the process of mixing, the exclusion of the formal approach to this process and the consideration of energy costs for structural transformations that are defining in terms of energy consumption and quality of dough semifinished products.
Keywords: Тісто; замішування; енергія; energy; dough; kneading; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв