Михайленко, Ольга ВалеріївнаСкоморохова, Світлана ЮріївнаЧава, Катерина Романівна2019-12-022019-12-022018Михайленко, О. В. Підвищення конкурентоспроможності молочної продукції в Україні / О. В. Михайленко, С. Ю. Скоморохова, К. Р. Чава // Причорноморські економічні студії. – 2018. – Вип. 29 (2). – С. 16–20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30449У статті розглянуто тенденції розвитку молочної галузі. Крім того, були розроблені шляхи підвищення конкурентоспромож¬ності продукції з метою утримання їх кон¬курентних переваг і збереження позицій на сучасному ринку. Основними напрямами формування конкурентоспроможного вироб¬ництва молочних продуктів повинні стати розвиток та впровадження інноваційних технологій виробництва, запровадження на молокопереробних підприємствах систем управління якістю, побудованих відповідно до міжнародних стандартів. The article examines the trends in the devel¬opment of the dairy industry. In addition, ways were developed to improve the competitiveness of products in order to retain their competitive advantages and maintain their positions in the modern market. The main directions of the for¬mation of competitive production of dairy prod¬ucts should be the development and implemen¬tation of innovative production technologies, the introduction of quality management systems in milk processinguk-UKконкурентоспроможністьконкурентоспроможність продукціїмолочна продукціямолокопереробна галузьУкраїнаcompetitivenessproduct competitivenessdairy productsmilk processing industryUkraineкафедра обліку і аудитуПідвищення конкурентоспроможності молочної продукції в УкраїніArticle