Продукти переробки сироватки як рецептурні компоненти у складі морозива - Басс, Оксана Олександрівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Поліщук, Галина Євгеніївна (Басс, О. О. Продукти переробки сироватки як рецептурні компоненти у складі морозива / О. О. Басс, У. Г. Кузьмик, Г. Є. Поліщук // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 10-11листопада 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 167-169., 2020)
Використання сироваткових продуктів світовими виробниками у заморожених молочних десертах стає все більш поширеним. Сироватка та сироваткові продукти можуть запропонувати значні переваги функціональності, економічну ефективність для уникнення або зменшення витрат, поліпшення якості готових продуктів, чудову харчову цінність та інші харчові переваги, такі, наприклад, як зниження глікемічного індексу.
Keywords: сироватка; морозиво; білки; whey; ice cream; protein; кафедра технології молока і молочних продуктів