Аналіз харчової цінності безмолочних замінників молока - Шевченко, Олексій Леонідович; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2024)
У роботі проаналізовано сировину, яку використовують для виготовлення замінників коровячого молока. Більшість немолочних замінників молока потребують складної технології виготовлення, а їх рецептури відрізняються більшою різноманітністю за складом через те, що це промислові продукти, що складаються з кількох інгредієнтів у різних пропорціях залежно від рецептури бренду. Про те немолочні замінники молока є альтернативою натуральному молоку для людей, що мають лактозну непереносимість, вегетеріанців або просто до вподоби рослинне молоко.

The paper analyzes the raw materials used for the production of cow's milk substitutes. Most non-dairy milk substitutes require complex manufacturing technology and their formulations are more diverse in composition due to the fact that they are industrial products consisting of several ingredients in different proportions depending on the brand formulation. However, non-dairy milk substitutes are an alternative to natural milk for people who are lactose intolerant, vegetarians or simply like plant-based milk.
Keywords: кафедра технології консервування; коров’яче молоко; рослинне молоко; переваги; cow's milk; plant milk; benefits