Кулінченко, Віталій РомановичКаптановський, Дмитро Вадимович2013-04-192013-04-192012Кулінченко, В. Р. Інтенсифікація уварювання утфелів гідродинамічним способом / В. Р. Кулінченко, Д. В. Каптановський // Харчова промисловість. - К., 2012. - С. 88-94.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7573Підвищення ефективності цукрового виробництва пов’язане з інтенсифікацією процесів тепло-масообміну під час уварювання утфеля. Результати теоретичного і експериментального дослідження робочих процесів покладені в основу гідродинамічного методу підсилення циркуляції у вакуум-апаратах періодичної дії. Розглянуті питання практичного використання цього методу інтенсифікації. An increase of efficiency of saccharine production is intensification of processes of thermal mass-transfer during obtain of mixture. The results of theoretical and experimental research of workings processes are fixed in basis of hydrodynamic method of strengthening of circulation in vacuuv apparatus of batch-type and the questions of the practical use of this method of intensification are considered.otherрозчинвакуум-апаратгідродинамікатеплообмінмасообмінтемпературавдування пари (газу)інтенсифікаціякипятильні трубициркуляціяутфельцукорboiling pipesvacuum panshydrodynamicsheat exchangemass-transfertemperatureinsufflation of pair (gas)intensificationкафедра процесів і апаратів харчових виробництвІнтенсифікація уварювання утфелів гідродинамічним способомArticle