Левандовський, Леонід ВікторовичМихайлів, Андрій ПетровичОлійнічук, Сергій Тимофійович2012-03-262012-03-262005Левандовський, Л. В. Екологізація виробництва спирту із зерна / Л. В. Левандовський, А. П. Михайлів, С. Т. Олійнічук // Наукові праці НУХТ. — 2005. — № 16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/525Досліджено можливість повної заміни води проясненим фільтратом післяспиртової барди для приготування замісу у технології перероблення зерна в спирт. Встановлено, що такий прийом не погіршує перебіг процесів гідролізу крохмалю і забезпечує нормативний вихід спирту із 1 т сировини, дає змогу суттєво зменшити витрати артезіанської води у виробництві, скоротити об’єм виробничих відходів на 60 ...70 % і створює передумови для значного здешевлення процесу одержання сушеного кормового продукту із барди внаслідок повторного використання рідкої її частини.otherпісляспиртова бардаобробкафільтратзамісдозріла бражкакормовий продуктafter-spirituous grain sloptreatmentfiltratemixingfermented washfeedstuffпослеспиртовая бардаобработкафильтратзамесзрелая бражкакормовой продуктЕкологізація виробництва спирту із зерна