Порушення метаболізму NAD у нервовій системі морських свинок за експериментального алергічного енцефаломієліту - Попова, Антоніна Валеріївна (My University, 2014)
Проведені дослідження свідчать про те, що за ЕАЕ спостерігається зниження рівня NAD вже на початкових етапах розвитку цієї патології, що є доказом порушення його метаболізму. Можна припустити, що стан нервової системи за ЕАЕ може бути покращений при екзогенному введенні в організм тварин вітаміну В3 ,який є попередником біосинтезу NAD, або ж інших сполук, які будуть його посилювати. Our studies indicate that in EAE observed reduction of NAD at the initial stages of this disease, which is proof of a violation of its metabolism. We can assume that the state of the nervous system in EAE can be improved exogenous administration to animals of vitamin B3, which is a precursor of the biosynthesis of NAD, or other compounds that will enhance his.
Keywords: порушення метаболізму захворювання; центральна нервова система; diseases of the central nervous system; metabolism