Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана Євгеніївна2013-11-142013-11-142013Гащук, О. І. М'ясо-рослинні напівфабрикати - комплексні повноцінні продукти харчування / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк // Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С. З. Гжицького. - 2013. - Том 15. - № 3 (57). - Ч. 4. – С. 42-46.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11256Одним з шляхів створення нових м’ясопродуктів підвищеної харчової цінності є комбінування тваринної сировини з сировиною рослинного походження. Таке поєднання дозволяє знизити калорійність, та одночасно, вміст холестерину і ненасичених жирних кислот, продукти збагачуються природними біологічно активними речовинами, рослинними білками, вуглеводами, вітамінами, мінералами, баластними речовинами та іншими сполуками, необхідними для нормального функціонування організму людини. One of the ways to develop new meat products of high nutritional value is a combination of animal origin, raw materials of plant origin. Such combination allows to reduce calorie content, and simultaneously, cholesterol and fatty acids, products enriched natural biologically active substances, vegetable protein, carbohydrates, vitamins, minerals, dietary fibre and other compounds necessary for normal functioning of an organism.otherбіологічна цінністьпоказники якостітехнологіїм'ясо-рослинні напівфабрикатиsemi-finished products biological valuequality indicatorstechnologymeat and vegetableкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ'ясо-рослинні напівфабрикати - комплексні повноцінні продукти харчуванняArticle