Махинько, Валерій МиколайовичБережна, Оксана ПавлівнаГрищенко, Тетяна Володимирівна2015-05-272015-05-272015Махинько, В. М. Загальну біологічну цінність білка нівелює низький вміст незамінних амінокислот / В. М. Махинько, О. П. Бережна, Т. В. Грищенко // Зерно і хліб. – 2015. – № 2. – С. 32–33.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20808У статті на основі статистичних даних щодо урожайності зернових культур та їх хімічного складу було розраховано вихід білка з 1 га посівних площ. З урахуванням вмісту амінокислот у білку різних культур пропонується можливість їх поєднання для отримання харчового білка зі збалансованим амінокислотним складом.uk-UKзерновібобовібілокурожайністьамінокислотикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівзерновыебобовыебелокурожайностьаминокислотыgrainlegumesproteincrop yieldsamino acidsЗагальну біологічну цінність білка нівелює низький вміст незамінних амінокислотArticle