Борошно для темпури: секрет пропорцій та історія виникнення - Фурманова, Юлія Петрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Омельченко, Марія Сергіївна (My University, 2021)
У дослідженні розглянуто темпуру як частину японської кухні та її головну складову – спеціально борошно. Розглянуто його склад, вплив на текстуру страви та кулінарне значення, визначено перспективи застосування темпури в інноваційних ресторанних технологіях.

The study examines tempura as a part of Japanese cuisine and its main component – special flour. Its composition, impact on dish texture, and culinary significance are analyzed, with prospects for tempura application in innovative restaurant technologies identified.
Keywords: темпура; японська кухня; tempura; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції