Сорбційно-спектрофотометричне визначення Fe (III) за допомогою хромазурола S - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2009)
Досліджена взаємодія Fe (ІII) з хромазуролом S у фазі полімерного аніонообмінника. Встановлені оптимальні умови реакції і склад утворюваного на поверхні комплексу, запропонована схема взаємодії на границі розділу фаз. Розроблена методика твердофазного спектрофотометричного визначення Fe (ІII) з межею виявлення 0,007 мкг/см3.

The interaction of Fe(ІІІ) with Hromazurol S in the solid-phase was studied. The optimum conditions of the reaction and the composition of complex that is formed at the surface were found, and a scheme was proposed for the interaction at the phase boundary. A solid-phase spectrophotometric procedur was developed for determination of Fe(ІІІ) with detection limit of 0.007 g/ml, respectively.
Keywords: залізо; визначення металів; іммобілізовані барвники; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії