Круп’яні та бобові культури в хлібопекарській і кондитерській галузях - Пилипенко, Анатолій Федорович; Кохан, Олена Олександрівна; Коваленко, Ігор (My University, 2024)
В статті розглянуті розробки хлібних виробів, що збагачені джерелами рослинного білку та нетрадиційними зерновими культурами. Проаналізований ринок снекової продукції та перспективність розробки мультизлакових снеків на основі бобової та зернової сировини зі зниженим вмістом цукру. Запропонована апаратурно-технологічна схема виробництва мультизлакових снеків у вигляді порційних батончиків.

The article discusses the development of bread products enriched with sources of vegetable protein and non-traditional grain crops. The snack market and the prospects for the development of multi-grain snacks based on legume and grain raw materials with a reduced sugar content are analyzed. An equipment and technological scheme for the production of multi-grain snacks in the form of portioned bars is proposed.
Keywords: крупяні культури; бобові культури; снеки; апаратурно-технологічна схема; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; cereals; legumes; snacks; equipment and technological scheme