Обрання програмної платформи для побудови модуля безпеки WEB-орієнтованої системи підтримки прийняттярішень - Олійник, Ганна Вікторівна; Литвинов, Валерій Андроникович; Грибков, Сергій Віталійович (My University, 2016)
Розглянуто проблему забезпечення захисту web-орієнтованої системи підтримки прийняття рішень під час планування виконання договорів для підприємств, що діють у сфері інформаційних технологій. Досліджено та проведено порівняльний аналіз програмних платформ для реалізації модуля захисту розроблюваної системи. За результатами дослідження була обрана програмна платформа Спрінг Security, яка надає широкі можливості для створення модуля безпеки системи підтримки прийняття рішень, дає змогу реалізувати багаторівневий механізм захисту при аутентифікації та авторизації користувачів, забезпечує захист від поширених типів мережевих атак. The problem of ensuring the protection of a web-based decision support system during the planning of contracts implementation for enterprises operating in the field of information technologies is considered. The comparative analysis of software platforms for realization of the protection module of the developed system is researched and conducted. The results of the study were chosen by the Spring Security software platform, which provides a great opportunity to create a decision support security module, enables the implementation of a multi-level protection mechanism for authentication and authorization of users, provides protection against common types of network attacks.
Keywords: програмна платформа; модуль безпеки; захист інформації; web орієнтована система; web ориентированная система; software platform; security module; information security; web-oriented system; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки