Побудова точних розв’язків нелінійних рівнянь гіперболічного типу - Баранник, Анатолій Феодосійович; Баранник, Тетяна Анатоліївна; Юрик, Іван Іванович (My University, 2017)
Розглянуто підстановки, які редукують рівняння до системи звичайних диференціальних рівнянь. Запропоновано ефективний метод інтегрування редукованих систем. Показано, що їх інтегрування зводиться до інтегрування системи лінійних рівнянь. Substitutions that reduce the equation to a system of ordinary differential equations are considered. An effective method to integrate the corresponding reduced systems is proposed. It is shown that their integration can be reduced to integration of system of linear equations, where and are arbitrary predefined functions.
Keywords: вища матиматика; нелінійні гіперболічні рівняння; узагальнене відокремлення змінних; generalized separation of variables; nonlinear hyperbolic equations; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.