Економічні суперечності глобалізації - Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр Володимирович (My University, 2018)
У статті досліджено економічні суперечності глобалізації. Визначено поняття глобалізації. Розглянуті основні напрями, періоди та етапи дослідження економічних суперечностей в історії економічної думки. Показано наслідки впливу глобалізаційних процесів на економіки країн, економічні процеси та явища. Проаналізовано індекси глобалізації (The Globalisation Index за версією KOF) та глобальної конкурентоспроможності економіки (The Global Competitiveness Index) України. Визначено основні економічні суперечності глобалізації.
Keywords: економічні суперечності; економічні категорії; дослідження економічних суперечностей; глобалізація; economic contradictions; economic categories; research of economic contradictions; globalization; кафедра готельно-ресторанної справи