Турбулентне перенесення в плівках рідини двофазних кільцевих течій - Василенко, Сергій Михайлович; Форсюк, Андрій Васильович; Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович (My University, 2000)
З використанням результатів експериментального дослідження теплогідродинамічних характеристик двофазних кільцевих потоків запропоновано три моделі турбулентного перенесення в плівці рідини. Найбільш обґрунтованою фізично слід вважати модель, яка базується на методі суперпозиції механізмів турбулентного перенесення біля твердої поверхні та білі поверхні розділу рідина-пара. Не відмічено безпосереднього впливу на коефіцієнти турбулентного перенесення дотичної напруги на поверхні рідина-пара. Using the results of experimental research teplogidrodynamic characteristics of two-phase annular flow proposed three models of turbulent transport in a liquid film. Most physically sound should be considered a model that is based on the method of superposition mechanisms of turbulent transport near the solid surface liquid-vapor. There was no direct effect on the coefficients of turbulent transfer of shear stress on the surface of the liquid-vapor.
Keywords: турбулентне перенесення; математична модель; плівкова течія; кільцева течія; коефіцієнт турбулентності; turbulent transport; mathematical model; film flow; annular flow; turbulence coefficient; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки