Іванова, Вікторія ДжанівнаКаряка, Н. С.2013-01-172013-01-172011Іванова, В. Д. Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива / В. Д. Іванова, Н. М. Каряка // Харчова наука і технологія. – 2011. – № 2. – С. 55─59.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5411The phytocompositions of several plants with potential antioxidant activity were developed. Оrganoleptic, physicochemical, structural and mechanical сharacteristics of the experimental samples of ice cream with the addition of water and serum extracts from plants were studied. The ice cream samples containing extracts showed better structural, mechanical, organoleptic properties and higher nutritional value than the control. The change of quality of ice cream with plant extracts during their storage for 30 days not deteсted.Розроблено склад композицій з лікарської рослинної сировини, одержано екстракти, що володіють антиоксидантними властивостями. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості експериментальних зразків морозива з додаванням водних та сироваткових екстрактів з фітокомпозицій. Встановлено, що внесення екстрактів сприяє покращенню структурно-механічних властивостей та харчової цінності продукту. Дослідженнями показано відсутність змін показників якості морозива з рослинними екстрактами при зберіганні протягом 30 діб.uk-UKрослинна сировинаplant matherialsфенольні сполукиморозивоантиоксиданта активностьphenolic compoundsantioxidant activityice creamкафедра експертизи харчових продуктівантиоксиданта активністьДослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозиваArticle