Українська отаманщина - Береговий, Сергій Ігорович (My University, 2017)
Отаманщина як оригінальна форма суспільного руху періоду Директорії 1918-1919 рр. посідає чільне місце серед недостатньо вивчених проблем Української революції 1917-1921 рр. Це явище суттєво вплинуло на засади внутрішньої та військової політики УНР 1919 року, негативно позначившись на результатах боротьби за державну незалежність. Otamanschina as the original form of social movement period 1918-1919rr Directory. occupies a prominent place among the insufficiently studied problems of Ukrainian revolution of 1917-1921. This phenomenon significantly influenced the principles of domestic and military policy UPR 1919 poznachyvshys negatively on the results of the struggle for independence.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; історія України; отаманщина; українська отаманщина; history of Ukraine; Otamanschina; Ukrainian Otamanschina