Спосіб виробництва цукерок на основі цукрової помади (Патент на корисну модель № 103578) - Кохан, Олена Олександрівна; Вайсеро, Ольга Олександрівна; Тригуб, Яна Олександрівна; Гарбуз, Марина Олександрівна (My University, 2015)
Деклараційний патент на корисну модель. Запропонований спосіб виробництва цукерок на основі цукрової помади, що включає підготовку рецептурних компонентів, приготування рецептурної суміші та уварювання помадного сиропу, приготування помади шляхом збивання та охолодження сиропу, темперування цукеркової маси, формування шляхом відливання в форми, охолодження, оздоблення поверхні та пакування виробів. Додатково готується розчин гуміарабіку з гідромодулем 1:5, і додається під час темперування цукеркової маси у кількості 0,5 -1,0 % до маси рецептурних компонентів помади.
Keywords: цукерка; термін зберігання; гуміарабік; помада; sweet; storage life; fondant; gum arabic; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів