Використання вишнево-бурякового пюре у виробництві мармеладу геродієтичного призначення - Сливченко, Володимир Олександрович; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2018)
У результаті аналізу хімічного складу мармеладу, виготовленого з використанням буряково-вишневого пюре було встановлено, що за вмістом таких мінеральних речовин як Калій (16,30%), Кальцій (10,03%), Магній (15,79%), Ферум (13,78%) він може бути віднесений до розряду функціональних харчових продуктів. As a result of the analysis of the chemical composition of the marmalade, made using beet-cherry puree, it was found that the content of mineral substances such as potassium (16.30%), calcium (10.03%), magnesium (15.79%), ferum 13,78%), it can be classified as a functional food product.
Keywords: продукти геродієтичного призначення; мармелад; пюре з плодів вишні; пюре з коренеплодів буряку столового; products of herodietic purpose; cherry fruit purees; cane juice from root crops; marmalade; кафедра технології оздоровчих продуктів