Innovation recipe ice cream “gelato” with inulin - Sofinska, Valeria; Niemirich, Oleksandra; Mamchenko, Liudmyla; Havrysh, Andrey (My University, 2023)
У статті представлено інноваційну технологію приготування морозива «Джелато» з використанням інуліну. Морозиво є популярним продуктом харчування на ринку харчової промисловості та в ресторанах. Згідно зі статистичними даними, морозиво споживають понад 70% населення України. У сучасному світі проблема ожиріння серед дорослих та дітей стоїть досить гостро. До ожиріння призводить безліч факторів, одним із яких є вживання неякісних молочних продуктів. Саме тому розробка малокалорійних молочних продуктів є актуальним напрямом. Як функціональний інгредієнт у рецептурі інноваційного морозива був обраний інулін з цикорію. The article presents an innovative technology for making “Gelato” ice cream using inulin. Ice cream is a popular food product on the food industry market and in restaurants. According to statistical data, ice cream is consumed by more than 70% of the population of Ukraine. In the modern world, the problem of obesity among adults and children is quite acute. Many factors lead to obesity, one of which is the consumption of poor-quality dairy products. That is why the development of low-calorie dairy products is an urgent direction. Inulin from chicory was chosen as a functional ingredient in the innovative ice cream recipe.
Keywords: морозиво; інулін; низькокалорійні продукти; «Gelato»; ice cream; inulin; low-calorie foods; “Gelato”; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції