Спосіб виробництва морозива ацидофільного збагаченого (Патент на корисну модель №148579) - Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Басс, Оксана Олександрівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Іващенко, Ольга Миколаївна (My University, 2021)
Спосіб виробництва морозива ацидофільного збагаченого включає підготовку суміші, заквашування та сквашування суміші до утворення молочно-білкового згустку до рН=4,10, охолодження, внесення стабілізатора з цукром, нагрівання та очищення, пастеризацію, охолодження до температури не вище 10 °C, доохолодження і дозрівання, фризерування,загартування, дозагартовування, зберігання, причому до молочної основи на етапі її підготовки додають попередньо підготовлену сироватково-білкову суміш, яку готують внесенням казеїнату натрію у кількості 0,75-1,0 %, концентрату сироваткових білків у кількості 1,0-1,5 % та ізоляту соєвих білків у кількості 1,0-1,5 % у частину сироватки молочної за співвідношення 1:4-1:5 при температурі 40…45 °C та піддають набуханню протягом 20…30 хв.
Keywords: морозиво ферментоване; ацидофільна закваска; ізолят соєвого білка; казеїнат натрію; кафедра технології молока і молочних продуктів; fermented ice cream; acidophilic starter; soy protein isolate; sodium caseinate; whey protein concentrate