Новий вид хліба з пророщеного зерна пшениці для покращення здоров'я населення України - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Кльорик, Богдана Олександрівна (My University, 2013)
Введення в раціон харчування населення України зернового хліба, збагаченого насінням соняшника, гарбуза та екстрактом чебрецю дозволить ліквідувати дефіцит таких харчових речовин, як білок, калій, магній, залізо, вітаміни групи В. Розроблений збагачений зерновий хліб можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів. Introduction to the diet of the population of Ukraine corn bread enriched with sunflower seeds, pumpkin, extract of thyme and allow to eliminate the deficiency of nutrients like protein, potassium, magnesium, iron, B vitamins. Designed enriched grain bread can be classified as functional foods.
Keywords: пророщене зерно пшениці; збагачений зерновий хліб; функціональний харчовий продукт; біологічна цінність; germinated wheat; enriched grain bread; functional foods; biological value; кафедра технології оздоровчих продуктів