Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаСолодко, Лілія МиколаївнаБереза-Кіндзерська, Людмила ВасилівнаТогачинська, Ольга Василівна2020-06-222020-06-222019Вплив гідротермічного оброблення на вітамінний комплекс зерна тритикале / С. А Бажай-Жежерун, Л. М Солодко, Л. В Береза-Кіндзерська, О. В Тогачинська // Strategy of Quality in Industry and Education : proceedings of the XV International conference. – Varna, Bulgaria : 2019. – Vol. 2. – Р. 24–28https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31546Досліджено основні показники якості зерна тритикале сортів вітчизняної селекції. Науково обгрунтовано режим гідротермічного оброблення зерна тритикале – холодного кондиціонування за температури 12 - 16 ºС протягом 28 – 30 год. Процес передбачає три послідовних цикли зволоження та відволожування зерна. Встановлено, що у процесі гідротермічного оброблення за запропонованого режиму вміст водорозчинних та жиророзчинних вітамінів у зерні тритикале суттєво підвищується: кількість тіаміну та рибофлавіну зростає у 2 – 2,5 рази; вміст нікотинової кислоти та холіну збільшується у 1,5 – 2 рази, інозиту - у 4 рази, кількість вітаміну С збільшується у 2 – 3 рази, рутину – у 2 - 2,5 рази, значно зростає вміст токоферолів.otherкафедра технології оздоровчих продуктівтритикалекафедра екології та екоменеджментуякість зерназволоження зернавідволоження зернаВплив гідротермічного оброблення на вітамінний комплекс зерна тритикалеArticle